Introduktionsutbildning- Bryggardag med fokus på ölbryggning med Brygg52

Vår Bryggardag rekommenderar vi till dig som är ölintresserad och vill prova på att göra öl. Kanske ölbryggning kan vara en hobby för dig? Under dagen får du en allmän inblick i hur man tillverkar sin egen öl och vilken utrustning som kan behövas.

Du får en god inblick i de olika momenten under en bryggardag. Vi berättar vad som händer under processen och om olika möjligheter som står till buds i bryggverkets automatikprogram. Du får också möjlighet att på egen hand bekanta dig med bryggverk och styrprogram.

Efter dagens slut har du fått en känsla för om detta är något för dig. Om du vill köpa ett bryggverk, då kan vi färdigställa ett som du kan ta med hem efter dagens slut. Lite reservation  för aktuellt leveransläge dock. Har du redan sådana planer, hör då gärna av dig i förväg.

Priset för att delta är 1000 kr inkl. moms. Om du köper ett bryggverk inom 2 månader från kursdag får du kursavgiften tillbaka som rabatt på köpet.
En enklare lunch ingår samt eftermiddagskaffe. Givetvis blir det tillfälle att testa något av vårt öl. Vi tar in max 2 personer per Bryggardag.

Anmälan görs till Mats Nilsson via mejl mpn@saebybrewhouse.se eller per tfn 0701-888030. Vi bekräftar anmälan med utbildningsdatum och betalningsinformation. Kursen betalas i förskott, oss tillhanda före kursstart. När betalning inkommit sänder vi kvitto på betalningen.

Om möjligt finns, kan vi anpassa utbildningsdag efter önskemål, men i första hand kör vi på lördagar med start kl. 09.00 och beräknad slut ca 17.30.
Dagen genomför vi i vårt kommersiella visningsbryggeri "Kvistofta Hantverksbryggeri" på adress Aspavägen 433, 253 41 Vallåkra (Helsingborgs kommun).

Ska du delta? då rekommenderar vi att du i förväg går in på vår hemsida www.saebybrewhouse.se och laddar ner och läser avsnittet "Brygga öl steg för steg" (sid 32) i vår Bruksanvisning Brygg52 utg.8. Så får du ut ännu mer av dagen.

Upplägg Bryggardag

Under dagen följer du bryggning från uppstart av bryggverk till rengöring av bryggverk efter avslutad bryggning.

Bl.a. ingår:

  • Genomgång av receptet och mäskningsprofil för dagens bryggning.
  • Inställningar i bryggprogrammet, uppstart av bryggverket, inställning av pumppauser och pumpintervall
  • Vattenbehandling, inmäskning, driftjusteringar under drift, utmäsk och urlakning av maltbädden.
  • Start av kok, humlegivor, bittergiva, aromgiva,  termosmetoden, avslut av kok, mätning av volym, kylning.
  • Whirlpool, mätning av Original Gravity (OG) med refraktometer och hydrometer, för att senare kunna beräkna alkoholstyrkan.
  • Tappning på jäsfat tillsättande av öljäst.

  • Vi avslutar dagen med rengöring och manuell körning av bryggverket i samband med rengöring.
    Under dagen hinner vi också med att titta på och diskutera olika alternativ för färdigställande av öl (överjäst, lager, och underjäst, ale), kolsyresättning på fat eller tryckjäsning eller genom att tillsätta socker i samband med flaskfyllning. Tappa på flaska eller egen fatöltapp.